Koncert Luis Lugo – HNK Varaždin, 16.05.2019. u 19h

LOOP glazbena agencija, u suradnji s Koncertnim uredom Varaždin i Hrvatskom udrugom glazbenika Varaždin, organizira koncert jednog od najpoznatijih pijanista latinske Amerike. Uz Luisa Luga, nastupiti će i Sandra Lugo na violini, te eminentna hrvatska pjevačica Ivana Galić. 

Velika koncertna dvorana HNK u Varaždinu, četvrtak 16. svibnja 2019. godine s početkom u 19 sati.

Vrhunski kubanski pijanista Luis Lugo će u varaždinskom Hrvatskom narodnom kazalištu 16. svibnja održati jedinstveni koncert u sklopu svoje svjetske turneje. Prije samog koncerta će u varaždinskoj Glazbenoj školi održati i Masterclass radionicu.

190 godina Glazbene škole u Varaždinu

Kao prilog obilježavanju 190. obljetnice Glazbene škole u Varaždinu, LOOP glazbena agencija, Koncertni ured Varaždin i Hrvatska udruga glazbenika Varaždin zajednički organiziraju gostovanje vrhunskog kubanskog pijanista Luisa Luga. Dodatak je to nastojanjima da se, bez obzira na glazbeni izričaj kojim se bave, glazbenicima približi kvalitetne edukacijske sadržaje, i široj publici približi zanimljiv i kvalitetan koncertni program.

Bogat program događanja uz Masterclass i koncert u HNK

Luis Lugo se na Kubi smatra jednim od najboljih kubanskih pijanista svih vremena, nazivajući ga “El piano de Cuba”. Trenutno živi i radi u Argentini i priznat je kao jedan od najkvalitetnijih južnoameričkih pijanista klasične glazbe, ali i jazz sinteze latinskoameričkog folklora i free improvizacije.

U Varaždinu će 16.05.2019 u 10 sati, u velikoj koncertnoj dvorani Glazbene škole Varaždin, Luis Lugo održati Masterclass pod nazivom „Na putevima glazbe“. Masterclass je namijenjen profesionalnim glazbenicima i profesorima gdje će objašnjavati svoj pristup romantičarskom pijanističkom repertoaru, utjecajima jazza i latinskoameričke glazbe i slobodne improvizacije.

Istog dana će se u velikoj koncertnoj dvorani HNK Varaždin, s početkom u 20 sati održati solistički koncert pod naslovom “Luis Lugo the piano of Cuba & Echoes of music with Sandra Lugo Ariosa (violin)“.

Sandra Lugo, violin

Na koncertu će se kao posebne gošće pridružiti i njegova kćerka, violinistica Sandra Lugo kao i Ivana Galić, hrvatska pjevačica iza koje stoje prestižne svjetske nagrade u kategorijama blues, tradicionalnog – etno i gosspel pjevanja, te nastup u slavnom Carnegie Hall-u.

Ivana Galić

Program koncerta

Prvi dio:

Dva preludija – Rahmanjinov

Sonata no.2, op.36 u b molu (1914) – Rahmanjinov

Sonata za glasovir i violinu u e molu (1888) R. Strauss

 

Drugi dio:

„My funny Valentine“ – Richard Rogers – Lorenz Hart

„Summertime“ –  George Gershwin – Gost: Ivana Galic – vokal

„Rapsodija u plavom“ – George Gershwin – arr. Luis Lugo

„Sucesos“ – Luis Lugo

Paraphrasing of concerts “Lecuonan in memorian” – Luis Lugo

– On the Escorial

– and the Chinese comes

– Rapsodia about La Malagueña

Ulaznice za koncert su u pretprodaji dostupne na blagajni varaždinskog HNK te u LOOP music shopu u Vrazovoj 6 po cijeni od 40,00 Kn.

Ulaz na Masterclass je slobodan uz prethodnu rezervaciju mjesta putem emaila na klinika@loop.hr.

Sve dodatne informacije možete pratiti i na službenom Facebook eventu: Luis Lugo u Varaždinu

Filed under: NovostiOznačen sa , , , , , , , , , ,

Nema komentara, napiši što misliš!


Dodaj komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Komentiraj *

Name *
Email *
Website