LOOP music shop

LOOP Glazbena klinika na Špancirfestu 2019 – 5. dan

Podijeli

Kako vrijeme leti kad se dobro zabavljamo! Već smo na polovici LOOP Glazbene klinike na Špancirfestu 2019 i toliko je toga dobroga već iza nas, a još mnoštvo odličnih programa tek pred nama.

Danas u 16 sati u Varaždinskoj kući u Gajevoj ulici počet će radionica za djecu i početnike kojima će klavirist, korepetitor, orguljaš, učitelj, kompozitor i studijski glazbenik Darko Golubić predstaviti klavir, dok će u 18 sati na red doći ljubitelji udaraljkaških instrumenata, a posebice afričkih bubnjeva. Masterclass radionicu – djembe kliniku održat će senegalski glazbenik Commi Balde, a s obzirom na veliki interes za navedenu radionicu – ne sumnjamo da će biti odlično popraćena. Nakon radionice, Commi Balde će održati i koncert, i to s Kaira Kela Bandom na festivalskoj pozornici na Korzu gdje će afričkim grooveom okupljene pozvati na ples.

Svirke će biti i na uličnoj pozornici ispred Varaždinske kuće gdje će zasvirati Nocturno Unplugged Band i još neki glazbenici, a program petog dana LOOP Glazbene klinike na Špancirfestu 2019 završit će ponovno koncertom u Caffe baru Sloboda. Tamo će u sklopu programa kLOOPska scena Sloboda okupljene svirkom zabavljati Valentino Šmaguc i Igor Mutić, a pridružit će im se još neki prijatelji glazbenici.

Svi su navedeni programi besplatni, baš kao i izložba 30-ak glazbenih instrumenata i opreme koju zainteresirani mogu razgledati u Varaždinskoj kući u Gajevoj ulici sve do 20 sati.

Mnogo dobre glazbe ponudila je LOOP Glazbena klinika posjetiteljima i jučer. Održana je radionica upoznavanja s gitarom za djecu i početnike, a nakon toga i Masterclass radionica – gitaristička klinika Elvisa Stanića koji je s okupljenima podijelio dio svog zavidnog glazbenog znanja i iskustva. Već je na uličnoj pozornici pred Varaždinskom kućom uz predavanje malo i zasvirao s prijateljima iz benda Jed Becker’s Group, što je bilo uvod u odličan koncert kojeg su navečer održali na pozornici na Korzu.

Na uličnoj pozornici pred Varaždinskom kućom pjesmom je šetače zabavljala mlada Gita Sočković, a navečer i Trio Verse, dok je u sklopu kLOOPske scene Sloboda nastupio varaždinski bend Sten Mol, uz jam session nekolicine varaždinskih glazbenika.

Kako je prošao četvrti dan LOOP Glazbene klinike na Špancirfestu 2019 pogledajte u fotogaleriji: